Куртка чоловіча – кольору хакі



 

 

Стиль мілітарі став популярним у всьому світі давно. Людство прагнуло візуальної брутальності й мужності, але, щоб все виглядало стильно й безпечно. Речі кольору хакі носили чоловіки, підлітки, жінки й дівчатка. Було дуже круто до джинсів та масивного взуття вдягти футболку чи світшот хакі, взяти в руки військовий рюкзак. Моделі military дуже зручні й комфортні. Все так би й залишалося, аж тут війна внесла суворі корективи. Фахівці стверджують, що важкі часи породжують жорсткі стилі, це має допомагати людям прийняти нову реальність. Які речі шиють в кольорі хакі, як правильно поєднувати та з чим носити колір хакі, читайте в нашій статті.

 

 

 

 

 

Життя диктує мілітарні тренди

Футболки в стилі мілітарі

Пік популярності військового стилю стався у 80-х роках ХХ століття. Люди втомилися від воєнних конфліктів, тому почали носити камуфляжні речі з пацифістськими символами або компонувати їх з цивільним одягом. Несподіваними поєднаннями користувачі хотіли позбавити військові речі свого статусу, перетворити їх на цивільні. Такими метаморфозами інфантильне людство думало побороти зло й встановити мир на планеті. Глобальні рішення, звичайно, досягнуті не були, але мілітарний стиль підхопили й зробили популярним два криголами у світі моди – Крістіан Діор й Луї Віттон. З їхнього благословення речі military style стали модними й суперактуальними, їх носили дівчата модельної зовнішності й стрункі пенсіонери, офісні хлопчики й дами поважного віку.

В Україні сплеск популярності мілітарного одягу був обумовлений війною з російськими окупантами. Коли вулиці наших міст і сіл заповнилися чоловіками й жінками у військовій формі, підсвідомо виникло бажання бути в чомусь схожим на цих мужніх людей. Сьогодні виробники пропонують багато цивільних моделей, виготовлених в military style. Високоякісний одяг хакі для нанесення брендування й корпоративної символіки можна замовити в компанії Євробізнес Україна, яка є флагманом на вітчизняному ринку рекламно-сувенірної продукції.

 

 

 

 

Жилети хакі в стилі мілітарі

 

 

 

Більшість моделей military мають багато ознак того, що вони вийшли зі зручного військового спорядження. Це практичні, трохи брутальні речі, від яких віє мужністю й силою.  Футболки хакі та фліски можуть використовувати військовослужбовці, ці моделі дуже точно імітують військовий стрій. 

Одяг мілітарі ідеально вписується в спортивну та повсякденну естетику більшості користувачів, тому жінки й чоловіки в усьому світі охоче включають його у свій гардероб. Хакі в перекладі з хінді означає покритий пилом. Це складний і багатогранний колір, в якому поєднуються різні відтінки.

 

 

 

 

 

Які речі шиють в military style?

Сьогоднішня мода на армійський стиль бере початок від військового строю, який в середині 90-х хлопці після армії доношували в студентських аудиторіях. Вони поєднували камуфляж з цивільним одягом не тому, що були пацифістами чи стилягами, це було обумовлено економічно – інфляція й дефіцит. Щоб не мерзнути, вдягали тільники й берці. Цю звичку підхопила молодь, на вулицях почали з’являтися люди, одягнені в бушлати, фліски, футболки хакі.

Одяг у військовому стилі

Потім почали шити стилізовані речі. Особливо популярними були цивільні моделі з фішками, які піддивилися на формі солдатів НАТО. Штани та жилети натівських військових мають багать кишень з додатковими відділеннями, вони обладнані карабінами, петлями та іншими кріпленнями. Все це було прийняте на ура прихильниками military style.

Тренчкоти – якісні дощовики (назва trench coat перекладається траншейне пальто) і куртки МА-1 для пілотів (їх називають бомбери) мають давню історію, це речі перевірені часом. Бомбери були трохи втратили популярність, а зараз знову переживають тріумф. Риси тренчкотів стали проявлятися в жіночому верхньому одязі та в чоловічих пальт.

В перелік речей, які шиють в мілітарному стилі, входять:

  • парки;
  • тренчкоти;
  • футболки й топи;
  • пальто;
  • сукні;
  • сорочки;
  • світшоти;
  • флісові куртки;
  • камуфляжні штани;
  • штани-карго;
  • куртки та жилети тощо.

Особливості одягу мілітарі

Одяг, створений в мілітарному стилі, позбавлений будь-яких романтичних образів. Головна його особливість – всі моделі мають бути максимально зручними для носіння. Основна відмінність речей military – чіткі лінії крою, захисний колір, максимальна кількість кишень, використання петлиць, нашивок, великих ґудзиків, еполетів, шнурів, лацканів, погонів. Захисний колір хакі включає цілу гаму відтінків – камуфляжний принт, хакі, пісочний, коричневий, зелений, сірий, оливковий та інші відтінки цієї гами.

Серед палітри кольорів окремо виділяється камуфляжний принт, він потребує уточнення. Знаковий камуфляжний принт у кожної країни свій. Всі держави офіційно затверджують його кольори та візерунки. Виробники військової форми використовують тільки затверджений камуфляжний принт, але для тих, хто шиє повсякденний одяг у мілітарному стилі, це правило не є обов’язковим.

 

Куртка хакі у військовому стилі

 

Фахівці виділяють три напрямки військового стилю:

high military – речі, які максимально нагадують справжню військову форму. Моделям притаманні суворі риси, всі вони мають чітко окреслену лінію плечей, якщо це верхній одяг, то він доповнений фіксованими застібками. Для пошиття моделей використовуються дорогі тканини.

casual military – більш універсальний одяг, якому притаманна недбалість та стилістична свобода. Якщо в high використовують тільки дорогі тканини, то для моделей casual підходять різні матеріали. Колір хакі може бути присутній тільки фрагментарно. Готові речі відрізняються демократичністю й елегантністю.

камуфляжний мілітарі – в моделях переважає колір камуфляжного забарвлення. Речі вдало поєднується з іншими предметами гардероба. Не має вікових обмежень, такі вироби можуть носити жінки й чоловіки будь-якого віку.

Деякі стилісти ділять casual military ще на дві позиції: бізнес кежуал і кежуал стріт. Для першого підвиду моделей досить небагато. В офіс можна вдягти штани насиченого зеленого кольору, бежеву сорочку класичного крою або піджак з мінімумом декору. Зате кежуал стріт налічує безліч речей: футболки з довгими й короткими рукавами, худі, світшоти, спідниці, сорочки, штани, куртки. Сюди включають одяг хакі з принтами й написами.



Колір хакі – з чим носити?

Як і з чим носити стилізовані речі military? Тим, хто відчуває свою ідентичність максимально дотичною до військової ідеології, можна створити камуфляжний монолук. Частіше користувачі поєднують один або два елементи одягу в стилі мілітарі з іншими речами свого гардероба. Такий спосіб – гарне рішення, яке дозволить внести у свій імідж нові нотки й зробити яскравий акцент на перевагах фігури. Майже всі речі, пошиті у військовому стилі, додають стрункості.

Стилісти радять:Куртка чоловіча – кольору хакі

  • пальто-бушлат кольору хакі буде мати гарний вигляд з джинсами. Також його можна поєднувати з класичними костюмами. Якщо планують носити пальто мілітарі з костюмами, то варто вибирати просторі моделі, щоб в них було комфортно й зручно;
  • жіночі пальта краще поєднувати з вузькими джинсами та грубими черевиками;
  • сорочки хакі можна вдягати до звичайних офісних спідниць, може бути варіант міні, до широких та вузьких штанів контрастного відтінку без декоративних елементів, до джинсів;
  • штани з камуфляжним принтом чудово поєднуються з сорочками та трикотажними светрами будь-якого кольору;
  • жіночі куртки мілітарі варто вдягати до чорних легінсів, джинсів та мініспідниць;
  • штани-карго можна носити з легкими блузами, футболками та трикотажними водолазками; сукню військового крою з кишенями й ґудзиками слід доповнити аксесуарами – шкіряним ременем, сумкою або рюкзаком;
  • футболки кольору хакі ідеально підійдуть під чорну байкерську куртку;
  • сорочка мілітарі з погонами ідеально поєднуються зі шкіряною спідницею-олівцем;
  • чоловічі куртки хакі з флісу носять з джинсами класичного та чорного кольорів;
  • жіночі й чоловічі футболки мілітарі поєднують з джинсами, штаньми-карго та одягом спортивного крою.

Взуття можна вибрати різне: кросівки, грубі черевики, класичні туфлі на низьких та високих підборах, армійські чоботи. До сукні, сорочки з короткою спідницею, шортів кольору хакі взувають черевики з високою шнурівкою та товстою підошвою. Кеди й кросівки мають бути без декору. Ремні вибирають з масивними металевими бляхами. Доповнить образ масивний військовий годинник.

Стилізований одяг з мінімум армійських деталей та українською символікою буде ідеальним вибором, який не тільки підкреслить ваш смак, а й позначить ставлення до боротьби з російським агресором.

50 відтінків хакі

Щоб мати ефектний вигляд в моделях military, потрібно не тільки вдало їх поєднати з іншим одягом, а й врахувати свої природні дані. Надмірність нікого не прикрашає, з військовим стилем особливо важливо правильно вибрати співвідношення, щоб не виглядати агресивно.

Колір волосся й очей потрібно брати до уваги при виборі потрібного відтінку. Вся палітра з насиченими й легкими тонами хакі личить людям з рудим волоссям і зеленими очима. Брюнетам і брюнеткам з карими очима варто підбирати одяг мілітарі світло-зеленого відтінку, іноді – ближче до пісочно-бежевої гами. Блондинам і людям зі світлою шкірою потрібно дуже обережно ставитись до хакі. Стилісти рекомендують їм розмиті кольори, наприклад, вицвілий зелений. Для блондинів з зеленими очима підійдуть яскраво-зелені речі.

Всі відтінки хакі ідеально поєднуються з чорним кольором. Найкращий варіант – верх захисного кольору, низ – чорного. Якщо низ хакі, то потрібно вибирати яскравий верх. Дуже гарно поєднуються захисні відтінки з голубим, вони надають фігурі легкості. Незвично виглядає поєднання з червоним, але цей контраст можна використати для вечірок.

З чим не можна поєднувати одяг кольору хакі?

Експерименти з речами в стилі мілітарі вітаються, але використовувати й поєднувати кольори потрібно без фанатизму. Перебір і зловживання можуть зробити з людини якогось епатажного фріка.

Фахівці вважають, що стилізований військовий одяг не потрібно носити:

  • з речами кольору фуксія та намистом коралового відтінку – дуже різкий контраст;
  • з елементами одягу фіолетового кольору – вони роблять фігуру більш об’ємною;
  • з коричневими речами – буде занадто армійський лук; жінкам та чоловікам з пишною фігурою – жакети з погонами, сукні й тренчкоти на пишних формах будуть сидіти не дуже добре;
  • людям маленького зросту – не варто вибирати одяг хакі з великими металевими ґудзиками;
  • в театр, ресторан камуфляжні речі не одягають;
  • з речами, які оздоблені блискітками, паєтками, декоративним камінням.

Одяг military style від Евробізнес Україна – якісний та універсальний. Моделі мають сучасний дизайн, пошиті з міцної тканини, ідеально підходять для нанесення корпоративної символіки.;